Lezing 4

Titel: 

Hoe geef je zorghandelingen in samenwerking?

Inhoud: 

Wat als een eigenaar de nagels van zijn hond niet meer kan knippen, geen tuigje meer om kan doen zonder strijd of de hond niet meer de zorg kan krijgen bij de dierenarts zonder angst? Hoe vaker zo’n situatie voorkomt, hoe meer angst er ontstaat en hoe lastiger het is om de hond hiermee te kunnen helpen. Wat als ze een eerlijke keuze hebben en zelf JA kunnen zeggen op deze situaties?

  • De 3 basisoefeningen om elke zorghandeling te kunnen geven in samenwerking
  • Wat start en stop buttons zijn en waarom het werkt om keuze en controle te geven
  • Wat te doen als een situatie is waarin je zorghandelingen MOET bieden, hoe pak je dat aan?

Tijdens deze lezing vertelt Tamira hoe jij de honden waarmee je werkt nóg beter kunt helpen zodat zorg zonder dwang wel toegepast kan worden.


Titel: 

Verantwoord Fokken: Aandacht voor Welzijn van Moeder & Pups

Inhoud: 

Tijdens deze lezing komen de volgende thema’s aan bod:

  • Het belang van verantwoord fokken en hoe dit bijdraagt aan het welzijn van honden
  • Specifieke factoren die van invloed zijn op het welzijn van zowel moeder als pups, ondersteund met casussen uit mijn eigen praktijk en netwerk
  • Praktische inzichten om mee te nemen in de dagelijkse praktijk van de hondenprofessionals

Titel: 

Massage inzetten in je honden bedrijf

Inhoud: 

Wil jij in jouw honden bedrijf massage integreren in jouw huidige diensten pakket? Als je ziet dat een hond het kan gebruiken? Dan kun je in deze workshop de basistechnieken van massage leren, rekening houdend met anatomie van de hond, maar ook met het mentale gesteldheid van de hond. 

Je krijgt een aantal voorbeelden vanuit de werkvloer mee en welke massage technieken het beste kunnen helpen. En zo kun je dat gelijk inzetten tijdens jouw wandel rondje/ controle check up of opvang dag. 

 

Dit product is momenteel niet op voorraad.